Keraker logo

Cégbemutató

KERAKER
Kereskedés: 7623 Pécs, Marosvásárhely u. 11.
Tel./Fax: (+36) 72 312 - 980

Üzem:
7391 Kishajmás, Petőfi u. 29
Mobil:
  20 /9122 087 , 30 /2046 238
E-mail:
keraker.kozma@gmail.com, kozma@keraker.hu

 

Vissza a főoldalra!

 

 

 

 

 

 


A KERAKER céget 1991-ben alapítottam, azzal a céllal, hogy a keramikus művészeket, keramikusokat és fazekasokat a munkájukhoz szükséges alapanyagokkal, masszákkal, mázakkal, festékekkel, segédanyagokkal, kemencékkel, eszközökkel és gépekkel ellássa.

A cégalapításnak vegyészmérnöki végzettséggel és húsz éves kerámiaipari gyakorlattal álltam neki. A munkában elsőszámú segítőm, feleségem Kozma Éva volt, aki szintén vegyészmérnök, húsz éves kerámiaipari gyakorlattal.

A kereskedés, megnyitása óta Pécsett, a Marosvásárhely utcában működik. A következő évben bővítettük profilunkat az üvegművesek és tűzzománcosok által használt anyagokkal, eszközökkel. Választékunk évről évre bővül, a legjelentősebb külföldi és hazai gyártók termékeit forgalmazzuk.
A tevékenységi kört 1997-ben agyagbányászattal bővítettük, majd 1998-ban megnyitottuk a kishajmási agyagbányát. Kishajmáson telephelyet vásároltunk, ahol 1998-ban egy korszerű agyagfeldolgozó technológiát telepítettünk. 2000-ben egy kisebb beruházás révén az agyagfeldolgozó kapacitást növeltük.
Egy újabb beruházással 2002-ben samottos agyag gyártására alkalmas gépsort telepítettünk, a gyártáshoz laboratóriumi hátteret biztosítottunk.
A bányászati tevékenység folyamatos bővítésével lehetőség nyílik mély vörös és szürke agyag feldolgozására.
.....................................................................................Üdvözlettel: Kozma Sándor

 

 

Pécs, 2004