Keraker logo

SZÉCHENYI 2020 

Vissza a fõoldalra!

 

 

A projekt címe: A kishajmási keramikus agyag minőségi és mennyiségi fejlesztése, kerámia gyártás feltételeinek megteremtése munkahelyteremtéssel

Kedvezményezett: Keraker Kft.

A szerződött támogatás összege: 17 150 000 Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt befejezési dátuma: 2016.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00726

Ezzel a beruházással, a vállalkozás egyértelműen elkötelezte magát a fejlődés, az egyre szélesebb körű felhasználói igények kielégítése, a termelési-mennyiségi korlát átlépése és minőségi kiszolgálás irányába. A beruházás továbbá lehetőséget teremt az előállított alapanyag felhasználásával különleges és egyedi kerámiatermékek, jellemzően nagy méretű kaspók és kerti vázák kivitelezésére, tervezésére és gyártására is.

 • Örlőgép
  A nyers bányaagyagot méretre aprítva az oldókeverő tartályba kell adagolni. A feladatot egy megfelelően kialakított, két tengelyes, összeforgó fogazott tárcsás aprítógép végzi 10-12 mm –es szemcsenagyságra beállítva. Az örlőgép az oldókeverő tartály fölé van telepítve, etetését egy mobil, a helyi viszonyoknak megfelelően 6 m hosszú feladógarattal rendelkező vályús adagolószalag biztosítja.

 • Örlődobra feladó vitorlás szállítószalag
  Az örlő-keverő dobra különféle alapanyagok adagolását egy mobil vitorlás szállítószalag teszi könnyebbé.
   

 • Vágó-kalibráló gép
  A vákuum présből érkező 15x15 cm agyagcsíkból, a kívánt méretű 15 kg-os darabra vágja az agyagot, majd egy hézagot biztosító görgős alátámasztású, hajtott szalag segítségével el kell távolítani az extrudált agyagfolyam útjából. Ezt a feladatot a vágó kalibráló gép oldja meg, kiegészítve egy 90 fokos befordítást biztosító liftező egységgel, mely a 37 cm-re vágott agyagot közvetlenül a fóliázó gépnek adja át.

 • Zsugorfóliázó gép 
  A megfelelő hosszúságúra darabolt agyaghasábot a fóliaövező gép meleg-levegős zsugorító egységgel ellátva becsomagolja.

 • Nehézkivitelű gipszkorongoló gép
  A nagyméretű kerti vázák, kaspók korongolásához, valamint a gipszformák elkészítéséhez egy robosztus felépítésű elektromos fordulatszabályozással ellátott gép került legyártásra.

 • Égetőkemence
  A kerámiagyártás során keletkező formázott termékeket, szárítás után égetőkemencében késztermékre égeti.


 

 

Webdesign Pécs, 2004