Keraker logo

Gépek

KERAKER
Kereskedés: 7623 Pécs, Marosvásárhely u. 11.
Tel./Fax: (+36) 72 312 - 980
Üzem:
7391 Kishajmás, Petõfi u. 29
Mobil:  +36 20 /9122 087 , +36 30 /613 3125
E-mail: keraker.kozma@gmail.com

Vissza a fõoldalra!

 

 

Gépek

 

Egyéb gépek

Gipszes gépkorong

 

 Canadatech gyártású gépek

 

 

OHK korongozógépek

 

AMAF mángorlóasztal sorozat

AP 5 kézi agyagprés ( fülhúzó )

 

Mérõsablonok
 Gipszes gépkorong

 

Műszaki leírás:

A berendezés festett, hegesztett acélszerkezetű vázra épített kompakt (egy blokkban kialakított) hajtással rendelkezik. A hajtást frekvenciaváltóval szabályozott csigahajtóműves motor biztosítja. A fordulatszámot a kezelőpulton elhelyezett potenciométerrel a kezelő állítja be. Vásárlói kérésre  a potenciométer lábbal is állítható lehet.

A motor “lágy” fel és lefutását (a tehetetlenségi nyomaték optimalizálása érdekében) a gyártó a frekvenciaváltón beállította.

 

 

Gipszes gépkorong műszaki adatai

 

 

Hosszúság (cm)

85

Szélesség (cm)

55

Korong magasság (cm)

85-95 állítható

Korong átmérője

35

Súly (kg)

80

Energia igény

230 V, 50 Hz, 750 Watt

Fordulatszám

50-150 fordulat/perc szabályozható

Nettó ár (Ft)

Bruttó ár (Ft)

 

 

 

 

Canadatech gyártású gépek

 

OHK korongozógépek

OHK-2 elektromos fazekas korongozógép

Ez a típus egy erõs hegesztett acélvázra épül. A fokozatmentes meghajtás a lábpedállal vagy a kézi karral mechanikusan szabályozható körkónusz áttételen keresztül biztosított. A nagy teljesítményû motor biztosítja a sima, egyenletes és igen csendes mûködést minden fordulatszámon. A gép irányváltó kapcsolóval felszerelt, tehát a korong forgásiránya bármikor változtatható. Az alumíniumból készült sárfogó tálca könnyen le és felszerelhetõ, ha nagyon széles edényt készítünk, vagy takarítjuk a gépet.
Ez egy teljesen kipróbált és többszörösen tesztelt strapabíró, megbízható szerkezet, mely minimális karbantartást igényel.

OHK-4S Speciális elektromos fazekas korongozógép

Egy nehezebb, masszívabb hegesztett váz az alaptípushoz képest, kiegészítve a géppel egybeépített ergonómiailag is megtervezet, állítható bõrrel bevont szivaccsal ellátott ülõszerkezettel, valamint egy munka közben felhajtható falappal, mely a korongozás során szükséges eszközök tárolására kiválóan alkalmas. Ez az erõs gép 370 W-os motorral lehetõvé teszi a nagy tárgyak korongozását, emellett biztosított az egyenletes és csendes járás is munka közben.

OKHA-3 elektromos fazekas korongozóasztal

Ez a típus egy nagyméretû, hagyományos, hegesztett szerkezetû korongozóasztal, beépített székkel, ami minden irányban állítható és szállításkor a gép váza alá behajtható. Ennél a típusnál is a korong fordulata a fix lábpedállal vagy kézi karral szabályozható, alacsony fordulatnál is megtartja a forgatónyomatékát. Ez a hosszú élettartamú stabil erõs szerkezet könnyû és pontos munkát biztosít minimális a karbantartási igénye.
A tárgytartó polccal, kartámasszal és a felszerelhetõ kiegészítõ eszközökkel a professzionális fazekasok és keramikusok által is elõszeretettel használt modell.

VISSZA

 

AMAF mángorlóasztal sorozat

AMAF- 1000, 1000-A, 1200

Háromféle agyagmángorlót különböztetünk meg. A hagyományos változat típusjele AMAF-1000, az állíthatóké AMAF-1000A és AMAF-1200. Ezek a típusok jónak bizonyulnak az iparban, iskolában és a profi és hobbi keramikusoknál egyaránt. A mángorlók igen jó felépítésûek, stabil, erõs szerkezetûek. A hegesztett vázszerkezet 2,5 mm-es acéllemezbõl készül, elektrosztatikus porszórással festve. Az asztal felett az alumíniumból készült nagy átmérõjû henger guruló mozgást végez, amely megkönnyíti az agyag nyújtását és préselését. A henger könnyûés egyszerû mozgását a golyóscsapágyak és a görgõs lánc biztosítja. A nagy átmérõjû henger megakadályozza az agyag töredezését, gyorsan és egyenletesen nyújtja az agyagtáblákat. Az alaptípus esetén a betétlapok segítségével lehet az agyagvastagságot szabályozni, míg az állítható típusoknál az alumínium henger magasságának változtatásával. Az agyaglapok nyújtását az impregnált, erõs lenvászon anyagon végezzük. A gép külön karbantartást nem igényel.


Mûszaki adatok

.

AMAF-1000

AMAF-1000A

AMAF-1200

Mángorolt felület

490 x 990 mm

490 x 990 mm

690 x 1190 mm

Agyag-vastagság

3-20 mm

1-70 mm

1-70 mm

Betétlapok

4

állítható aluhenger

állítható aluhenger

Asztallapok

1

1

1

Polcok

1

1

1

Befoglaló méret

630 x 1140 x 880 mm

630 x 1140 x 880 mm

830 x 1350 x 880 mm

Súly

63 kg

63 kg

85 kg

VISSZA

 

AP – 5 kézi agyagprés

AP – 5 kézi agyagprés

Egy könnyen kezelhetõ, igen egyszerû és erõs eszköz a fazekasok részére, fülek, korongok, csövek és lyukas agyagformák készítéséhez. A készülék falra vagy munkapadra is szerelhetõ. A tartályt agyaggal töltve, a kar enyhe lenyomásával a kivánt forma a tartály alján kinyomható. A tartály henger alakú, mely lehetõvé teszi a kinyomható formák nagy alakvariációját és méretválasztékát. A tartály alján lévõ formarögzítõ szerkezet könnyûvé és egyszerûvé teszi a formák cseréjét. A vastag kinyomólemez biztosítja az egyenletes és szoros préselést. A tartály és az egyéb fém részek galvanizálva vannak, így egyik rész sem rozsdásodik, megelõzve az agyag szennyezõdését.

Mûszaki adatok

.

AP - 5

Tartály méretei

Ø 108 x 300 mm

Kapacitás

~ 5 kg / tartály

VISSZA

 

Mérõsablonok

Mérõsablonok

A fazekasipari sorozatgyártás fontos kelléke, segítségével állíthatók be a magassági és szélességi határok. A függõleges tartón lévõ karok bármely irányban mozgathatók és hegyezett végük biztosítja a pontos beállítást. Mûanyag, kézzel szorítható anyák teszik gyorssá és egyszerûvé a karok beállítását. A sablon állvány nehéz fém talppal, vagy szükség szerint korongozógépekre egyszerûen felfogatható talppal készül. A mérõsablon galvanizálva van, így nem rozsdásodik. Két darab karral van felszerelve. Plusz karok rendelhetõk.

Mûszaki adatok

.

1 karos

2 karos

Rögzítés módja

fémtalp

Gépre rögzíthetõ

Kar hossza

380 mm

Sablon magassága

540 mm

VISSZA

Webdesign Pécs, 2004